Producten

Recepten

Gewokte rode spitskool

Gewokte rode spitskool

>

Rode Spitskool

Rode Spitskool

Tinty®, ons paradepaardje

Een speciale verfijnde smaak, dat is kenmerkend aan onze rode spitskool. De kool heeft niet alleen rauw een prachtige structuur, maar ziet er ook altijd mooi uit op het bord. Rode spitskool bezit de beste eigenschappen van een normale rode kool gecombineerd met die van de ‘witte’ spitskool. Rode spitskool wordt op dezelfde manier verbouwd en ontwikkeld als witte spitskool.

Verkrijgbaar: het hele jaar door

Bijzondere spitskool

Rode spitskool is ontstaan uit een kruising van de gewone spitskool en een klassieke rode kool. Onze veredelaars hebben haar Tinty ® genoemd. Samen met ons hebben zij lang gewerkt aan de ontwikkeling van deze bijzondere rode spitskool met een pittige smaak. Exclusief geleverd door TB&S.

Snijden, bereiden en bewaren van rode spitskool

De smaak, kleur en structuur van rode spitskool leent zich het best voor een salade, maar ze kan natuurlijk ook worden gekookt, gestoofd of geroerbakt. Vind hier een lekker recept van salade met rode Spitskool. Rode spitskool kunt u goed bewaren in de koelkast, maar is natuurlijk het lekkerst wanneer u het gelijk klaarmaakt.
 

>>> Wist u dat rode spitskool een belangrijke bron van vitamine C is? Rode spitskool bevat nog meer vitamine C dan een ‘normale’ witte kool.